2011. október 26.

Egy süti, 100 felülés?- tévedés!

Tudom, hogy aktuális téma: hogy tüntessem el azt a sok zsírt ott a hasamon? - Ugye ismerős: alakformáló aerobik, 100 hasprés minden lehetséges módon, gyors ütemes zenére és nincs eredmény. Kulcsszó: türelem, lassú hasprés, inkább kevesebb, koncentráltan helyes technikával és mindenek előtt KARDIO.

A koncentrált munka azért olyan fontos, hogy elkerüld a lendületből végzett hasizomgyakorlatnak nevezett figurákat, amihez sokszor besegít a nyakizom. Ennek köszönhetően óra végére mérhetetlen nyakfájásra panaszkodunk. Cél, mélyen dolgoztatni a hasizokat...ehhez pedig figyelemre lesz szükség.
De ami még van olyan fontos, mint maga a hasizom gyakorlat, az a kardio mozgás közepes intenzitáson.
Legalább 25 percigvégezz keringésfokozó mozgást. Ja, hogy nem szeretsz futni és különben is ciki a tízemeletesek közt körözgetni? 
Akkor próbáld ki a következőt! Szükséged lesz folyadékra (víz, buborék mentes!) és egy ugrókötélre felidézve gyerekkorunk kedvencét. Picit melegíts be néhány válkörrel és nyújtásokkal főleg lábat illetően .
Bemelegítés után:

1. Laza helyben futás 3 perc

2. Kötélhajtás előre páros lábon ugrókötéllel 1 perc

3. Helyben futás sarok emeléssel 1 perc, magas térdemeléssel 1 perc

4. Kötélhajtás előre páros lábon ugrókötéllel 1 perc   

 5. Guggolás 1x20
(ha nem vagy biztos abban, hogy helyesen végzed, egy szék fölött próbáld. Mintha le akarnál ülni!)   6. Kötélhajtás előre váltott lábbal 2 perc (váltás 1 percnél)
7. Guggolás 1x20
8. Helyben futás 3 perc (indíts lazán, majd intenzívebben. De vigyázz, még tudj beszélni!)
9. Guggolásból egy láb emelés törzscsavarással (12/12 minden oldalra)
.10. Kötélhajás előre páros lábbal 1 perc

11. Törcsavarás és törzshajlítás ugrkötél segítségével szuperszetben 1x12 gyakorlatonként a ferde hasizmokért! 
 12. Levezetéskén 2 perc laza helybenfutás

A neheze vége: Igyál eleget! Nyújtsd meg a lábizmokat és a kart, majd pihenj egyet hanyatt fekve becsukott szemmel!Szép napot Neked és kitartást!
zsu

Nincsenek megjegyzések: