2011. október 19.

Pilates az őszi fáradtság ellen!

Itt az ősz, ami nem feltétlen azt jelenti, hogy a lelombozódás ideje következik. Igaz, újra belevetjük magunkat a munkába látástól vakolásig....
A legokosabb, amit tehetünk magunkért, ha egy este munka után nem a tévé elé vezet első utunk, hanem egy picit, akár csendben, vagy halk zene mellett átgondoljuk az elmúlt napunk és felteszünk néhány kérdést: Mire volt ma időm? Mire nem? Ettem rendesen, ittam eleget? Magamra mennyi időt szántam? A probléma megoldási tervének első lépése a felismerés! Egyszerűen nem szabad, hogy kiessen a kezünkből az irányítás. Ha a test felülkerekedik, akkor az lustasággal párosul. Könnyen beadja a derekát, csak mert elfogyott az enerigiatartaléka. Egyedüli kiútnak az ételt látja, mint energiaabomba. Ennek pedig csúnya vége lesz: elhízás és depresszió.
Én azt mondom erre, hogy a mozgás az egyedüli ellensége a lustaság felé csábító, lestrapált testnek. Furán hangozhat és valakinek elképzelhetetlen, de a mozgás is energiával tölthet fel! A mozgásba fektetett energia pedig nem vész el, csak átalakul. Vagyis a lusta és fáradt test egy sporttal töltött óra után megújul és a belefektetett "földöntúli" energia feltölti a kiürült raktárakat.
Próbáld csak ki! Jó érzés, mikor azt mondhatod magadnak, hogy ma mindent megtettem nemcsak a kötelességemet a munkában, hanem magamért is valamit, a saját testi-lelki egészségemért.
Minden a gondolkodásodon múlik!

A következő bejegyzésemben őszi lustaság elleni mozgásanyagot ajánlok majd Neked. Ha pedig felkészültél, gyere bátran csoportos Pilates óráimra kedden-csütörtökön!

Változz az ősszel pozitívan! 

zsu


Nincsenek megjegyzések: