2011. december 4.

Alap nélkül nincs eredmény!

Aki mozgásra adja a fejét, annak minden esetben valami célja van vele. A legtöbben fogyni szeretnének, vagy tónusos-formás izomzatot. Vannak, akik a derekukat, hátukat fájlalják és segítségre szorulnak. A cél mindig a szemünk előtt lebeg, de ki mennyire éri el, az mind az ALAPOK letételétől függ.
Milyen alapra is gondolok?
ALAPOK
- a helyes testtartás
- a testtudat
- a légzés
- légzés és mozgás összhangja
- mozgások összerendezése, koordináció
- preventív gyakorlatvégzések, káros elemek kiszűrése és korrigálása
- helyes gyakorlatsor rögzítése és tudatosítása
- koncentrált, agyban is kísért izommunka

Ha az egészség is a célod, akkor érdemes a minőségi mozgást választani.A mozgásnak akkor van értelme, ha végig tudod, hogy mit és miért csinálsz. Ismerős az aerobik alakformáló óra, ugye? 6x8 kitörések egyik, majd másik lábbal, majd rugózás 3 lenn, 1 fenn ...és még sorolhatnám a variációkat. Gondolj csak vissza: tudtál mindegyik mozdulatodra elejétől a végéig figyelni és minőségben az utolsó is ugyanolyan helyes volt mint az első? ...nekem napok múlva jelzett a testem, pontosabban a térdem, hogy ejnye-bejnye!

Amíg az alakformálón lekövetted az adott gyakorlatot és gyors tempóban többször végrehajtottad, a Pilatesben ez nem így van....a lekövetés és utánzás elveszíti az értelmét egy adott gyakorlatnak és ráadásul balesetveszélyes. (Ilyenkor szokták a tanárt szidni azon vendégek, akik bekerülnek egy haladó órára, lekövetik és megsérülnek.)
Ha hiányoznak a fenn említett ALAPOK, akkor az eredmény elmarad és a kedv, motiváció is elvész.
A TÜRELEM rózsát terem....legyél inkább egy életen át egésszéges és vidám a helyes életmód betartásával, mint 1 hónapon belül önsanyargatást végző lesoványodott boldogtalan ember.

Az Alapokat a szerdai 18 órakkor kezdődő órámon elsajátíthatod! Szeretettel várlak és válaszolok kérdéseidre!

zsu

Nincsenek megjegyzések: