2011. december 29.

Több, mint bejgli!- rakódik a zsírpárna:-)

Azért még nincsen teljesen vége a karácsonyi nagy evészetnek. Ilyenkor vannak a rokonlátogatások és ugye illemből itt is eszünk egy kicsit, ott is! Ezt valóban nem kerülhetjük ki, vagy ha igen, akkor végigsértjük a kedves vendéglátót. 
Teljes megoldás nincs, csak középút....fogyásról nincs szó, max. súlymegtartás. Ez is valami, hiszen a nagy újévi igéretünket, hogy most elérjük a versenysúlyunkat és álomalakunkat, nem plusz 5 kg-ról formáljuk szépre, hanem csak a karácsony előtti állapotoktól indulunk.

Egy pár tanács a "kajaveszély" idejére:
Ismered az energiamérleget? Ha a bevitt táplálék több, mint a felhasznált energia (mozgás, mindennapi rohanó életmód, kutyasétáltatás stb.), akkor hízás a vége. Ha a táplálék kevesebb és minőségi, vagyis magas tápértékű, a mozgás viszont megtervezett, folyamatos és következetes (nem ám kampányszerű), akkor fogyunk. Ha pedig a bevitt táplálék és a mozgás egyensúlyban van, akkor súlymegtartásról van szó. 
Az utóbbit ha megtartjuk, szép eredmény és ne akarjuk most a mércét túl magasra tenni!

- Ésszerűen regelizz! Sok rost, zöldség, gyümölcs, zabpehely!
- Reggeli után egy órával menj el egyet kocogni. Ha csak 20 perc, már az is valami! 
- Ha már olyat ebédelsz, amit nem szoktál, mert ebédre vagy hivatalos, legalább a folyadékon spórolj az energiával. Csakis ásványvíz!.....(ezen nem sértődhet meg a kedves rokon:-) 
- Vigyázz a röviditalokkal, borzasztó magas az energiaértékük!
- Ha süti, akkor válaszd a legkisebbet!       
- Ha szaloncukorral kínálnak, tedd el! Jó lesz az majd később, mikor már jön a karácsony utáni szürke hétköznap! :-)))))...és ne dőlj be a diabetikus változatnak! Nem csak a cukor az ellenséged, hanem a zsírtartalom is. Egyetlen pozitívum, hogy rá van írva az energiatartalma.
- Ha már jól belakmároztál, a vacsorád legyen olyan mint a "koldusé": saláta egy két kanál naturjughurttal és ízesítetlen teával.  

Új év, új élet. Tervezz, legyen ez az év a mozgás éve és az egészség megtartása, javítása. Ehhez ajánlom Neked szeretettel a januári Pilates workshopomat, ahol sok olyan gyakorlatot is mutatok majd, melyet otthon is könnyen elvégezhetsz. Merítek a fitneszből és a gerinctornából is. A részletesebb programról olvashatsz a menüpontok között!

Nincsenek megjegyzések: