2012. február 15.

A látszat csal: hamar itt a tavasz! Le a felesleggel!


Kinek is van kedve ebben az egyszer lucskos, máskor dermesztően hideg télben bármit is csinálni a szabadban?

Szerintem egyenlőre ne vágjuk nagy fába a fejszénket és ne tegyük túl magasra a mércét....de az idő nem indok arra, hogy a jól bevált futásunkat abbahagyjuk és a mozgás gondolatát elhessegessük.

Ilyenkor legnehezebb a lelkünket rávenni arra, hogy a testet ne csak a finom falatokkal kényeztessük, hanem néhány erősítő és nyújtó gyakorlatot is beépítsünk. Hidd el, ez segítségedre lesz a téli depresszió elűzésében.

Ami még nagyon fontos, a tudatos táplálkozás. Figyelj arra, hogy minden étkezéshez fogyassz zöldséget és egyik kis étkezésed legyen egy adag gyümölcs. Nagyon jót tesz az emésztésnek és felfrissít.  

Amennyit pedig csak bírsz, igyál! Nem csak a nyári melegben van szükségünk folyadékpótlásra, hanem ilyenkor is. Nehezebben vesszük észre a kiszáradás tüneteit és mikor ráébredünk, a fejfájás, vagy rosszullét okára, rendszerint késő. Ajánlom, hogy fogyassz rengeteg vizet, lehet szénsavmentes ásványvíz, vagy tisztított víz. 

Kerestem Neked egy szuper Pilates gyakorlatsort, mely nemcsak erősít, de a pulzusodat sem hagyja lustálkodni. A program 10 perces, de ha van kedved, akár kétszer is megismételheted!

 Jó munkát és kitartást!

zsu 

Nincsenek megjegyzések: