2017. február 23.

Neked mi esik jól munka után? Végre leülni és kikapcsolódni, vagy végre felállni és mozogni? 
A munkánk nagyon meghatározza a napunk jó részét mind lelkileg, mind testileg. 


Fontos, hogy figyeljünk testünk jelzéseire. Ha fáradtak vagyunk, adjuk meg neki az ellazulást és pihenést. Ha pedig napi 8 órát irodában, vagy autóban töltünk, vegyük rá a mozgásra. 
Miért is veszélyes az ülő életmód?

- Az ülés 5x nagyobb terhelést jelent a derék- szakasznak, mint az állás.Ülő munka esetén, még ha helyes testtartással is ülünk, órák múlva derék-, hát- vagy nyakfájás, feszülő érzés jelentkezhet.Oka a munkára való koncentráció és a stressz.
Ajánlott fél óránként 5-10 percre felállni!

- A medencére való hatása: a medencefenék izmaira és az ott elhelyezkedő belső szervekre is pl. méh, húgyhólyag, vastagbél (főként, ha a fáradság és rossz tartás miatt még rá is engedjük a felső testünk súlyát) nagyobb nyomás nehezedik. Ezzel gyengülhet a medencefenék izomzata és lassulhat a belső szervek keringése.
- a derékra nézve: - a derék izmai rövidülésre hajlamosak, elgyengülnek. A porckorongok így még nagyobb veszélyben vannak.
- a hát:a helytelen testtartáshoz igazodik, így hamarosan elkezd fájni. 
- a nyakban pedig feszülés alakul ki, ami akár fejfájáshoz is vezethet

Megoldás: Ha a törzs izomzatát erősítjük, akkor a gerincünk is megkönnyebbül. Az ülés hatására megfeszült, megrövidült izmokat pedig nyújtani kell!
A Pilatesben az a szép, hogy pont erről szól! Holnap és szombaton is várlak szeretettel hogy együtt erősítsük ami gyenge és nyújtsuk, ami feszes! 
(péntek: 17.30-18.30 és szombat 9:00-10.00-ig)
Keresd a menüben az elérhetőséget és infókat!

Legyen szép napod!
zsu

Nincsenek megjegyzések: