2017. július 31.

Lóg a hasam, hiába edzek rá!

Hallottatok már ilyet biztosan! Sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy a has a sok -sok hasizomgyakorlattól tűnik el. 
Erre azt mondom, hogy csak a fele igaz! 

Először is, vizsgáld meg milyen alkat vagy!
Vannak szerencsések, akik nem feltétlen a hasukra híznak, ezek a körte-alkatúak. (fenékre, combra híznak, de ha kérdezed őket, akkor nem vallják magukat szerencsésnek.:-)
A kevésbé szerencsés társaink az alma-típusba tartoznak, akik a hasukra híznak először, ha rendszeresen nem figyelnek oda a táplálék bevitelükre, illetve annak minőségére.
Tudjuk azt is, hogy az ember onnan fogy utoljára, ahol makacsan rakódik és rakódik a zsír. Tehát, ha ebbe a típusba tartozol, több kitartásra van szükséged!

A másik tény pedig, hogy a zsír nem az erősítő gyakorlatok által alakul izommá, hanem a zsírégetés következtében használódik fel. A zsír energiaraktár, amiből ha túl sok van, bizony szépen fedi az izmainkat.

Mi kell ahhoz, hogy megmozduljon végre a hasi területről is a zsír? Kardió edzés, azaz állóképességi edzés, illetve célzott erősítés, azaz inkább TÖRZSERŐSÍTŐ szót használnék, mint a klasszikus hasizomgyakorlatok megnevezést és nem utolsó sorban életmódbeli változások a táplálkozás terén is!

Mik azok a TÖRZSERŐSÍTŐ gyakorlatok? Képzeld el, hogy egy vastag öv van a derekadon, ami szépen tartja behúzva a hasadat és helyes testtartásra kényszerít! Hát ezek a core-izmok! (ferde hasizmok, haránt hasizom, egyenes hasizom, gerincfeszítők, rekeszizom és a medencefenék izmai)   

A LoveYourBelly tanfolyam neked is segít, ha nem szültél, csak előtte állsz, hasra hízol és hiába dolgozol, a hasaddal nem vagy megelégedve!

Szeptember 2.-ra van még néhány szabad hely, jelentkezz!

LoveYourBelly. 09.02. Újpest















Nincsenek megjegyzések: